Kaip informuoja mk.ru, internete pasirodė vaizdo klipas, kuriame chuliganai šaukia „Allahu akbar“ ir šaudo į automobilius ir žmones. Šaudynės įvyko todėl, kad svečių iš pietų dėl įžūlaus elgesio neįleido į naktinį klubą.

Liudininkų teigimu, Sankt Peterburge, Lomonosovo gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje neliko nė vieno sveiko automobilio, sužeisti du žmonės. Po incidento Sankt Peterburgo nacionalistai surengė protesto akciją, į kurią susirinko 200 žmonių. Iš jų 60 sulaikė policija.

„Ėjome Lomonosovo gatve, staiga pasigirdo garsūs šūviai, – atsimena praeivė Olga. – Atsitūpėme už mašinos, pasislėpėme. Po trijų–penkių minučių minia nubėgo Sodo gatvės link. Nesimatė nei policijos, nei greitosios pagalbos automobilių. Policija atvyko tada, kai šaudžiusieji buvo seniai išvažiavę. Du mano draugus sužeidė. Merginai kulka pataikė žemiau kelio, vaikinui pataikė trys kulkos – į nugarą ir į sėdmenis.“

Susišaudymas įvyko naktį iš penktadienio į šeštadienį kvartale, esančiame šalia Nevos prospekto. Šis kvartalas garsėja triukšmingu naktiniu gyvenime, jame daugybė barų, kavinių ir klubų.

Filmuotą incidentą peržiūrėjo jau pusę milijono kartų. Prie klipo parašyta: „Mažiausiai 25 kaukazietiškos išvaizdos asmenys puola ir šaudo į vieno baro apsaugą ir lankytojus.“ Filmuotoje medžiagoje girdėti kelios dešimtys šūvių ir matyti, kaip Sodo gatvės link bėga jauni žmonės.

„Vyras važiavo pro tą vietą savo automobiliu, nenustatytu daiktu jam išdaužė šoninį stiklą. Laimė, vairuotojas nenukentėjo. Policija gavo iš gydymo įstaigos pranešimą, kad kreipėsi jaunas vyras su sužeista koja“, – pranešė Rusijos VRM Sankt Peterburgo ir Leningrado srities spaudos tarnybos vadovas Viačeslavas Stepčenka.

Praeivių teigimu, iš trauminio pistoleto šaudė asmenys, kurių neįleido į vieną barą. Neįleisti asmenys supyko, pasikvietė pagalbos.

Šaudė mažiausiai iš trijų pistoletų. Policija atlieka tyrimą, incidento kaltininkų dar nerado. Iškelta baudžiamoji byla pagal Rusijos Baudžiamojo kodekso straipsnį „Chuliganizmas“.

Informacija apie incidentą greitai pasklido po socialinius tinklalapius.