"Bet koks nusikaltimas, įvykstantis per istoriją prieš žmoniškumą, tarp jų - nusikaltimas, kurį naciai įvykdė žydų atžvilgiu, yra peiktinas ir smerktinas", - interviu CNN sakė neseniai išrinktas Irano lyderis.

"Kad ir kokius nusikaltimus jie įvykdė prieš žydus, mes (juos) smerkiame. Žmogaus gyvybės atėmimas yra vertas paniekos", - sakė H.Rouhani, kurio žodžius vertė minėta televizija.

"Nesvarbu, ar ta gyvybė yra krikščionio, žydo ar musulmono. Mums tai tas pat", - pridūrė H.Rouhani, kuris anksčiau antradienį pasakė savo pirmąją kalbą Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje.

Tačiau prezidentas taip pat netiesiogiai kritikavo Izraelio valstybės - Irano klerikalinio režimo nesutaikomo priešininko - sukūrimą kaip tėvynę žydams.

Holokaustas "nereiškia, jog galima sakyti, (kad) naciai įvykdė nusikaltimus prieš vieną grupę, tad jie privalo uzurpuoti kitos grupės žemę ir ją okupuoti", sakė jis.

H.Rouhani buvo išrinktas birželio mėnesį ir pakeitė Mahmoudą Ahmadinejadą, kuris garsiai kritikuodavo Izraelį ir abejodavo Holokaustu.

M.Ahmadinejado pastabos siutindavo Izraelį, kuris neatmetė galimybės panaudoti karinę jėgą prieš ginčijamą Irano branduolinę programą. Ši klerikalinė valstybė tvirtina, kad jos branduolinės programos tikslai yra vien taikūs.

Naujausias žinias apie Iraną skaitykite čia: