Pasak šaltinio, policija po ketvirtadienio vakaro atakos apklausė šimtus žmonių, kurių keli sakė, jog tikrai matėsi, kad M. Lahouaiejas-Bouhlelis buvo religingas.

Prancūzų pareigūnai yra sakę, jog užpuolikas radikalizavosi „labai greitai“ ir jog kai kurie jo giminaičiai ir draugai anksčiau nurodė, kad jis rūkė, gėrė ir niekada nevaikščiojo į mečetę.

Tirdami ataką Nicoje pareigūnai areštavo dar du žmones

Prancūzijos policija sekmadienį areštavo vyrą ir moterį, susijusius su užpuoliku, kurio vairuotas sunkvežimis traiškė žmones Nicoje, sakė šaltinis teismų sistemoje.

Dar penki žmonės buvo sulaikyti anksčiau; tarp jų yra užpuoliko Mohamedo Lahouaiejo-Bouhlelio, tunisiečio, apie kurio ryšius su ekstremizmu nebuvo žinoma ir kuris, kaip teigiama, radikalizavosi labai greitai, susvetimėjusi žmona.

M. Lahouaieją-Bouhlelį, kuris Nicoje su sunkvežimiu traiškydamas žmones lėkė per minią, susirinkusią pasižiūrėti Prancūzijos nacionalinės dienos fejerverko, nušovė policija.

Atsakomybę už tą ketvirtadienio vakaro ataką, kuri pareikalavo 84 gyvybių ir per kurią buvo sužeista dar maždaug 300 žmonių, prisiėmė „Islamo valstybė“.

Prancūzija po atakos Nicoje šaukia rezervininkus

Prancūzija paragino jaunus „patriotus“ prisidėti prie rezervinių pajėgų po 84 gyvybių pareikalavusios atakos panaudojant sunkvežimį Nicoje, už kurią atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS) ir kuri iškėlė sunkių klausimų dėl nesėkmių saugumo srityje.

Šaliai bandant atsigauti po trečios didelės islamistų atakos per pastaruosius pusantrų metų, vidaus reikalų ministras Bernard‘as Cazeneuve‘as šeštadienį paragino savanorius pastiprinti šią saugumo tarnybą.

 Bernardas Cazeneuve'as

„Noriu paraginti visus prancūzų patriotus, kurie nori tai padaryti, prisijungti prie šio operatyvinio rezervo“, – sakė B. Cazeneuve‘as, paminėdamas pajėgas, kurias šiuo metu sudaro 12 tūkst. savanorių nuo 17 iki 30 metų amžiaus.

Opozicijos politikai ir laikraščiai reikalavo daugiau nei „tos pačios senos iškilmingos deklaracijos“, o kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen paragino B. Cazeneuve‘ą atsistatydinti.

„Bet kurioje kitoje pasaulio valstybėje ministras su tokiu siaubingu skaičiumi kaip Bernard‘o Cazeneuve‘o – 250 žuvusiųjų per 18 mėnesių – būtų pasitraukęs“, – sakė ji.