„Džiaugiuosi, kad kartu su mūsų derybų partneriais susitarėme dėl imigracijos paketo, kurį pagrįstai galima vadinti žyminčiu esmines permainas“, – žurnalistams pareiškė partijos „Suomiai“ lyderė Riikka Purra.

R. Purra, kurios prieš imigraciją nusiteikusi partija balandį vykusiuose rinkimuose užėmė antrą vietą ir pelnė daugiausiai rinkėjų simpatijų nei bet kada anksčiau, tvirtino, kad iki šiol „Suomija buvo vienintelė Šiaurės šalis, puoselėjanti švelnesnę imigracijos politiką“. „Dabar tai keičiasi“, – pridūrė politikė.

Vyriausybė penktadienį nurodė, kad sieks tikslo perpus sumažinti į Suomiją kasmet per Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūrą atvykstančių pabėgėlių skaičių. Šalyje taip pat norima sukurti atskiras socialinio draudimo išmokų sistemas imigrantams ir nuolatiniams gyventojams, nors ekspertai teigia, kad tai gali prieštarauti Konstitucijai. Negana to, ketinama sugriežtinti sąlygas norint gauti pilietybę ir leidimą nuolat gyventi Suomijoje, sakė R. Purra.

Kaip pranešama, vyriausybė dar planuoja kovoti su gatvių gaujomis ir sugriežtinti bausmes už dalyvavimą tokioje veikloje. Rinkimų kampanijos metu partija „Suomiai“ daug kalbėjo apie gaujas, akcentuodama kaimyninės Švedijos patiriamus iššūkius, susijusius su gaujų susišaudymais ir sprogdinimais, ir dėl jų kaltindama imigrantus.

Skaičiuojama, kad 2021 metais apie 8,5 proc. Suomijos gyventojų sudarė iš užsienio šalių kilę žmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)