Pasak jo, „dauguma respublikonų Atstovų Rūmuose mano, kad šie klausimai turi būti atskirti“. 51 metų politikas iš Luizianos valstijos pridūrė, kad Baltieji rūmai „nesugebėjo tinkamai pagrįsti JAV tikslų konflikte Ukrainoje“.

Kaip pažymi „Reuters“, tai gali reikšti, kad M. Johnsonas nepalaikys prezidento Joe Bideno pasiūlymo patvirtinti papildomą JAV pagalbą Ukrainai ir Izraeliui viename pakete, kurio vertė siekia 106 mlrd. dolerių.

Pagal prezidento pasiūlymą, už didžiąją šios sumos dalį būtų teikiama karinė pagalba Ukrainai, o likusi dalis būtų padalinta tarp Izraelio ir Pietryčių Azijos šalių bei skirta JAV sienos su Meksika stiprinimui.

Anksčiau ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose M. Johnsonas ir demokratų lyderis Atstovų Rūmuose Hakeemas Jeffriesas šia tema kalbėjosi su J. Bidenu. Po susitikimo M. Johnsonas apibūdino derybas kaip „produktyvias“, tačiau nesigilino į detales.

„Reuters“ pažymi, kad Donaldo Trumpo sąjungininku laikomas kraštutinis konservatorius M. Johnsonas skeptiškai vertina papildomos pagalbos skyrimą Ukrainai, kovojančiai su Rusijos agresija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)