Toks jo grasinimas nuskambėjo per kalbą įstatymų leidėjams ir baltarusiams.

Pasak A. Lukašenkos, Baltarusijos kariuomenė jau gavo Rusijos raketų sistemą „Iskander“, galinčią nešti branduolines galvutes.

„Mūsų lėktuvai pritaikyti taip, kad galėtų nešti branduolines galvutes. Iš Rusijos prezidento girdėjote apie bendrus planus kurti atitinkamą infrastruktūrą Baltarusijos teritorijoje. Noriu tik patikslinti: visa infrastruktūra jau įrengta“, – A. Lukašenką cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Jei reikės, mes su Putinu priimsime sprendimą ir čia dislokuosime strateginius branduolinius ginklus. Jie turėtų tai suprasti, tie niekšai užsienyje, kurie bando mus išardyti iš vidaus ir iš išorės. Mes nesustosime prieš nieką, kad apgintume savo šalis, savo valstybes ir savo žmones. Jei jie nesupranta kitos kalbos, bent jau taip priversime juos skaitytis su mūsų žmonėmis“, – grasinimais svaidėsi A. Lukašenka.

Per kreipimąsi penktadienį A. Lukašenka paragino skelbti „paliaubas“ Ukrainoje ir „be išankstinių sąlygų“ pradėti Maskvos ir Kyjivo derybas.

„Surizikuosiu pasiūlyti baigti karo veiksmus (...) skelbti paliaubas“, – pareiškė A. Lukašenka. „Visi teritoriniai, atkūrimo, saugumo ir kiti klausimai gali ir turi būti sprendžiami prie derybų stalo, be išankstinių sąlygų“, – sakė jis.

A. Lukašenka taip pat pareiškė, kad Vakarų parama Kyjivui didina tikimybę, jog Ukrainoje kils branduolinis karas.

„Dėl Jungtinių Amerikos Valstijų ir joms paklūstančių valstybių pastangų (Ukrainoje) prasidėjo plataus masto karas (...) ties horizontu trečiasis pasaulinis karas ir branduoliniai gaisrai“, – sakė prezidentas per televizijos transliuotą kalbą įstatymų leidėjams ir baltarusiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)