Laurentas Sourisseau – naujasis savaitraščio „Charlie Hebdo“ vadovas – po sausį Paryžiuje įvykdytų kruvinų išpuolių gyvena prižiūrimas policijos pareigūnų. Sausio 7-ąją per islamistų ataką leidinio redakcijoje vyras buvo pašautas į petį. Per išpuolį iš viso žuvo 12 jo kolegų.

Šį mėnesį liudininkas pranešė matęs motoroleriu važiuojantį vyrą, kuris nufotografavo L. Sourisseau namą. Po dienos kitas vyriškis buvo pastebėtas darantis tą patį.

Prancūzų laikraštis „Le Parisien“ pranešė, kad pareigūnai identifikavo abu vyrus ir juos apklausė. Vienas įtariamasis pasižymi ilga nusikaltimų istorija, o kitas siejamas su radikaliais islamistiniais judėjimais ir jau anksčiau šalies institucijų buvo įvardytas kaip potencialiai pavojingas.

„Le Parisien“ rašė, kad per apklausą vyriškiai tikino atsitiktinai buvę toje teritorijoje ir teigė nefotografavę namo. Vienas tvirtino, kad tiesiog ėjo pro šalį, o kitas pridūrė, jog keliavo pas netoliese esantį gydytoją. Abu vyrai po apklausos buvo paleisti.

L. Sourisseau tiesiogiai nekomentavo šio incidento, tačiau trečiadienį radijui „Europe 1“ kalbėjo apie savo gyvenimą po sausį įvykusio išpuolio. Vyras teigė negyvenąs baimėje.

„Mes nesame vieni, mus palaiko milijonai gyventojų ir šalies tarnybos“, – kalbėjo L. Sourisseau.

Kitas „Charlie Hebdo“ darbuotojas, karikatūristas Renaldas Luzieras pirmadienį pranešė, kad paliks savo darbą leidinyje rugsėjį. Vyras tikino, kad po kolegų žūties ir visų kitų įvykių darbas pasidarė per daug nepakeliamas.