Interviu naujienų agentūrai dpa J. Stoltenbergas sakė, kad „nėra jokių požymių, kad prezidentas Putinas pakeitė savo bendrą šio karo tikslą“, kuris buvo „kontroliuoti Ukrainą“.

Rusija sutelkė „daug naujų karių“ ir „pademonstravo pasirengimą ištverti skaudžius nuostolius“, sakė jis.

NATO vadovas paragino sąjungininkus padėti Ukrainai kariauti, „kad įtikintų prezidentą Putiną, kad jis nepasieks savo tikslo perimti Ukrainos kontrolę“.

„Galbūt tai skamba kaip paradoksas, bet karinė parama Ukrainai yra greičiausias kelias į taiką. Žinome, kad dauguma karų baigiasi prie derybų stalo – tikriausiai ir šis karas – bet žinome, kad tai, ką Ukraina gali pasiekti šiose derybose, neatsiejamai priklauso nuo karinės padėties. Taigi, jei norite derybų būdu taikaus sprendimo, užtikrinančio, kad Ukraina vyrautų kaip nepriklausoma demokratinė valstybė, geriausias būdas tai pasiekti yra suteikti Ukrainai karinę paramą“, - teigė J. Stoltenbergas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)