Kalbėdamas Saugumo ir kontrterorizmo konferencijoje Londone Europos Komisijos kontrterorizmo skyriaus pavaduotojas Jorge Berto Silva sakė, kad IS parodė susidomėjimą neleistinomis medžiagomis.

Jis teigė, kad yra pagrindo taip manyti ir pridūrė: „Žinome, kad teroristai siekia įgyti šių medžiagų.“

Jis taip pat įspėjo, kad IS gali pasidalinti į dvi grupuotes – vieną, kurios tikslas ginti vadinamąjį kalifatą Irake ir Sirijoje, ir kitą, kuri burtų teroro grupuotes, rengsiančias išpuolius Europoje. Jo teigimu, grėsmė tik didės.

Tuo tarpu Belgijos pareigūnai mano, kad daugiau IS narių išsiųsta į Europą po Briuselio išpuolių.

Belgijos krizių centro atstovas spaudai sakė „Sky News“: „Yra požymių, kad IS išsiuntė savo narių į Europą ir Belgiją, grėsmės lygis, kuris šiuo metu vertinamas trimis balais, nemažės.“

Trijų balų grėsmės lygis reiškia, kad išpuolis tikėtinas.

Vokietijos leidinys „Bild“ rašė, kad Italijos žvalgybos agentūros išsiaiškino, jog IS teroristai planuoja smogti į Europos pajūrio kurortus panašiai, kaip buvo per išpuolį Suse (Tunisas) pernai birželį, per kurį žuvo 38 žmonės.

Antradienį Ispanijos policija paskelbė, kad Maljorkos Palmoje sulaikė marokietį, įtariamą verbavusį narius IS.

Antradienį vienas iš kandidatų į Londono merus Sadiqas Khanas pabrėžė, jog būtina užtikrinti pagalbos ir saugumo tarnybų pasirengimą „Mumbajaus stiliaus“ išpuoliams miesto gatvėse.

2008 m. per keturias dienas Mumbajuje Pakistano teroristinės grupuotė nužudė apie 160 žmonių.

Po neseniai įvykdytų Briuselio išpuolių IS surengė internete apklausą – kokios šalies spalvomis turėtų nušviesti Eifelio bokštą. Sąrašo pradžioje buvo Jungtinė Karalystė.