Taip pareiškė NATO jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas Philipas Breedlove‘as, informuoja unian.net.

Jo teigimu, Rusija išvedė iš Ukrainos teritorijos dalį savo karių, bet jie tebėra arti sienos. „Iš maksimumo – 10-ies batalionų-taktinių grupių, kurios buvo Ukrainos teritorijoje, manau, dar keturios ten liko. Rusija išveda savo pajėgas iš Ukrainos Rytų, tačiau nebus klaidos, jeigu šios pajėgos galės greitai grįžti atgal, gavusios įsakymą“, – sakė P. Breedlove‘as.

Vadas taip pat pabrėžė, kad Rusijos taikomi hibridiniai karo metodai gresia Europos saugumui. „Europa, nepaisant didelio mūsų pirmtakų darbo pastaruosius 70 metų, tapo įtampos regionu. Rusija jėga pakeitė kelių šalių sienas, pažeisdama jų teritorinį suverenitetą. Rusija nelegaliai aneksavo tris šalis, mes šito niekada nesuprasime. Rusija taip pat taiko hibridinius karo metodus tolimesniam puolimui, kuris gresia jos kaimynėms ir Europos saugumui“, – sakė P. Breedlove‘as.

Jo teigimu, nors žymiai sumažėjo sieną kertančių Rusijos karių, „šios pajėgos yra gana arti (sienos), kad prireikus būtų sugrąžintos atgal“. Rusijos karinės pajėgos tebėra Rytų Ukrainoje, jos išdėstytos taip, kad remtų separatistų pastangas rytuose ir padarytų spaudimą Mariupolyje – Ukrainos pasienio mieste, kuriame vyko susirėmimai, prieš įsigaliojant dabartinėms paliauboms, sakė P. Breedlove‘as žurnalistams spaudos konferencijoje Pentagone, praėjus kelioms dienoms po NATO lyderių susitikimo Velse, skirto aptarti aljanso reakciją į krizę Ukrainoje.