Šiuo metu 45 metų įtariamasis suimtas. Jam gresia šešeri metai nelaisvės, praneša leidinys „Novyj region“.

Pradėto tyrimo duomenimis, šlykštus nusikaltimas įvykdytas per vakarėlį, kuriame laisvai liejosi alkoholis. Išgertuvėse dalyvavo keturi Čeliabinsko įmonės darbuotojai. Girtuokliauta rugsėjo 9 dieną viename bute, esančiame Čeliabinsko miesto Lenino rajone.

Po kurio laiko du sugėrovai nusprendė išsiaiškinti santykius ir užsidarė kitame kambaryje. Ten vyresnis iš jų sumušė 23 metų kolegą, o vėliau jo atžvilgiu panaudojo seksualinio pobūdžio prievartą.

Atsigavęs jaunuolis parašė pareiškimą policijai.

„Informacija apie įvykdytą nusikaltimą pasitvirtino, - pasakoja Čeliabinsko Lenino rajono Tardymo skyriaus vadovas Aleksejus Šavkunovas. - Konflikto metu 45 metų vyras įveikė nukentėjusiojo pasipriešinimą ir jį išniekino“.

Per apklausą sulaikytasis prisipažino įvykdęs nusikaltimą ir savo kaltę pripažino. Jam inkriminuojama Rusijos Baudžiamojo kodekso 132 straipsnio pirma dalis – seksualinio pobūdžio prievarta.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis jau atliko 25 metų kalėjimo bausmę už nusikaltimą, įvykdytą prieš asmenį.

Paradoksalu, tačiau ši žinia iš Čeliabinsko praktiškai atkartoja populiarios televizijos kanalo TNT programos „Naša Russia“ siužetą. Čia tarp kitų komedijos personažų pristatomas ir Čeliabinsko gyventojas Ivanas Dulinas – „pirmas pasaulyje netradicinės seksualinės orientacijos frezuotojas“.

Programos autoriai siūlė žiūrovams pasijuokti iš to, kaip I. Dulinas kankinasi dėl savo vienatvės ir kaip jis priekabiauja prie savo kolegų. Vienoje serijoje I. Dulinas įsiveržia į boso kabinetą su ginklu rankose ir priverčia jį eiti su juo prie altoriaus. Priblokšti cecho darbuotojai stebi šią kuriozinę situaciją netardami nė žodžio.

Toks humoras sukėlė pasipiktinimo bangą visuomenėje, o daugelis pasijautė įžeistais dėl Čeliabinsko darbuotojų, kurie „atsidūrė iškrypėlių vaidmenyje“.

„Įdomu, ar kas nors iš laidos autorių žino, kad būtent Čeliabinsko metalurgai, tekintojai ir montuotojai gamino Т-34 tankus, gelbėjusius mūsų šalį karo metais?“ - prieš šešerius metus kėlė klausimą laikraštis „Literaturnaja gazeta“.