Apie tai pranešama motoklubo „LiveJournal“, skelbia inforesist.org.

„Nepaisant to, kad visuose pasienio punktuose išdalinti nurodymai „neleisti „Naktinių Vilkų“, mūsiškiai vis dėlto kirto sieną! Apie tai pranešė Chirurgas“, – pažymėjo baikeriai.

„Dabar vaikinai išvyko suplanuotu maršrutu. Tikslas – Bratislava“, – skelbiama pranešime.

Iš šio pranešimo, neaišku nei kur, nei kokiu būdu „Naktiniai vilkai“ kirto sieną.

Pateikė savo versiją, kodėl neįsileido Lietuva

Auto.tut.by susisiekė su „Naktinių vilkų“ atstovais, kurie patvirtino, kad „ne visiems, tačiau keletui vis dėlto pavyko patekti ten, kur ir buvo planuota“, vis dėlto kol kas nuspręsta netikslinti, kur konkrečiai baikeriai kirto sieną, ir kiek klubui priklausančių motociklininkų šiuo metu yra Europos Sąjungos (ES) teritorijoje.

„Mūsiškai balandžio 29 d. pamėgino įvažiuoti į Europos Sąjungą per Raigardo-Privalkos punktą Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje, bet jų neįleido“, - patvirtino „Naktinių vilkų“ motociklininkų klubo atstovai.

Apie mėginimo kirsti Baltarusijos ir Lietuvos sieną detales praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi „Naktinio vilko“ Jurijaus Razudalovo pateikta informacija.

„Vaikinai, viską suprantame, tačiau praleisti jūsų negalime. Nurodymas iš viršaus. Neleisti iki gegužės 10 dienos. Atvažiuokite vėliau, o dabar štai jums sąrašas – pasirinkite bet kurią priežastį neįleisti“, - štai tokius žodžius pasienyje tikina išgirdęs J. Razudalovas.

„Dviem mūsų vaikinams surašytas oficialus raštas, kuriame nurodomos formalios priežastys“, - pridūrė jis.

Daliai baikerių, remiantis „LifeNews“ pateikiama informacija, pavyko įvažiuoti į ES teritoriją per Vengriją.

„Naktinių vilkų“ klubo narys Aleksejus Galickis jau būdamas Budapešte patikino, kad akcija bus tęsiama, nepaisant visų nesklandumų.

„Mūsų baikeriai oficialiai įvažiavo į Europos Sąjungą nepažeidę įstatymų. Susibūrimo vieta – Bratislava, iš ten toliau motociklais vyksime suplanuotu maršrutu“, - papasakojo jis.

DELFI primena, kad „Naktiniai vilkai“ pirmadienį buvo sustabdyti Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

10 asmenų grupė esą neatitiko formalių kriterijų, reikalingų įvažiavimui į šalį. Pasienio apsaugos atstovas priminė, kad piliečiai iš ES nepriklausančių šalių gali būti neįleidžiami, jei neturi kelionės ar nakvynės vietos dokumentų arba vizos, arba jei jų kelionės tikslas nėra aiškus.

Užsienio reikalų ministerija Varšuvoje argumentavo, kad nebuvo pateikti tikslūs duomenys apie planuojamą kelionės programą ir galimą baikerių nakvynės vietą. Neturint šio informacijos esą „negali būti garantuotas jų saugumas“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija tai griežtai sukritikavo. Motociklininkai turėjo galiojančias Šengeno vizas, tačiau lenkų pareigūnų buvo tikrinami kelias valandas, pareiškė ministerija pirmadienio vakarą. Be to, pasienio poste buvo dislokuoti kareiviai. Tai esą sudarė įspūdį, kad maža Rusijos piliečių grupė laikoma „pavojinga“.

Maskva pareikalavo vyriausybės Varšuvoje paaiškinimo.

„Naktinių vilkų“ neįsileido ir Lietuvos pasieniečiai.

Iš Baltarusijos į Lietuvą pirmadienį po pietų bandė patekti trys motociklininkai.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai jų neįleido į Lietuvą, nes jie nepateikė transporto priemonių techninės apžiūros dokumentų ir negalėjo įrodyti, kad jų motociklai techniškai tvarkingi. Šią informaciją DELFI patvirtino VSAT vadas Renatas Požėla.

Antradienio vakarą per Šalčininkų ir Medininkų kontrolės punktus pasieniečiai į Lietuvą neįleido dar keturių motociklininkų, Rusijos ir Baltarusijos piliečių. Jie turėjo vizas, bet negalėjo pateikti kitų dokumentų, be kurių patekti į Šengeno erdvę draudžiama.