Naktį okupacinės pajėgos viršgarsinėmis „Onyx“ tipo priešlaivinėmis raketomis atakavo Odesos sritį. Tai pranešė Ukrainos Pietų gynybos pajėgos.

Pirminiais duomenimis, raketos buvo paleistos iš raketų sistemos „Bastion“ laikinai okupuotame Kryme. Smūgis suduotas rekreacinei zonai greta pensionato ir uosto infrastruktūros pastato. Raketos nuolaužos ir sprogimo banga sukėlė gaisrą garažų kooperatyve bei apgadino kelis daugiabučius. Apie aukas nepranešama.

Rusijoje pranešta, kad numuštas bepilotis, „skrendantis link Maskvos“ ir šalia Krymo

Maskvos meras Sergejus Sobjaninas skelbė, kad „oro gynybos pajėgos Istros regione numušė Maskvos link skriejantį atakai skirtą bepilotą“. Jis teigė, kad, pirminiais duomenimis, žalos dėl numušto drono nuolaužų ar aukų nebuvo.

Šiek tiek vėliau panašią žinutę patvirtino ir Rusijos gynybos ministerija, kuri skelbė, kad dronas buvo buvo numuštas 5 val. ryto Maskvos laiku.

„Rbc.ua“ skelbė, kad dėl to Rusijoje buvo laikinai uždaryti Vnukovo ir Šeremetjevo oro uostai, mažiausiai devyni skrydžiai buvo perkelti ir dar du atšaukti.

Rusija taip pat skelbė, kad jų pajėgos numušė Ukrainos bepiločio ataką šalia Krymo. Rusijos primestas didžiausio Krymo miesto Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas tinkle „Telegram“ taip pat kalbėjo apie oro gynybos darbą.

„Visos tarnybos toliau stebi situaciją“, – parašė jis.

Šalies gynybos ministerija pranešė, kad Juodosios jūros laivyno oro gynybos sistemos sunaikino droną 10 km nuo pusiasalio pietvakarinės pakrantės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją