Atsižvelgiant į Mongolijos geografinę padėtį – ji yra apsupta Rusijos ir Kinijos, kai kurie popiežiaus teiginiai gali būti suprantami kaip subtili žinutė kaimynėms. Turėdamas omenyje branduolines galybes Rusiją ir Kiniją, Katalikų bažnyčios vadovas gyrė Mongolijos ryžtą stabdyti branduolinių ginklų platinimą ir prisistatyti save pasauliui kaip šalį be branduolinio ginklo. Mongolija dėl savo įsipareigojimo žmogaus teisėms ir diplomatijai vaidina „reikšmingą vaidmenį didelio Azijos žemyno širdyje“, kalbėjo popiežius. Jis taip pat paminėjo mirties bausmės atsisakymą, kaip „dar vieną išmintingą elementą, kuris vertas dėmesio“.

Pasak stebėtojų, ir pontifiko teiginiai apie religijos laisvę, gali būti interpretuojami kaip pastabos kaimynėms. Įveikusi sovietmečio „ateistinę ideologiją“, Mongolija, anot Pranciškaus, yra religijos laisvės simbolis.

Pontifikas nuo penktadienio vieši Mongolijoje, kurioje katalikų bendruomenę sudaro tik apie 1 500 narių. Vienas jo viešnagės tikslų yra skatinti dialogą tarp religijų. Šalyje pirmiausiai vyrauja budizmas ir šamanizmas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)