Pabrėžiama, jog tai buvo jau trečias lyderių susitikimas per pastarąjį mėnesį. V. Zelenskis padėkojo Jungtinei Karalystei už stiprią paramą Ukrainai, atremiančiai Rusijos agresiją.

„Esu dėkingas JK ir asmeniškai ponui ministrui pirmininkui už suteiktą pagalbą Ukrainai. Už vadovavimą kuriant tankų ir aviacijos koalicijas, ypač už pasirengimą mokyti Ukrainos lakūnus“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Jis taip pat gyrė neseniai Ukrainai perduotas ilgojo nuotolio raketas „Storm Shadow“.„Būtent tokių ginklų mums šiandien reikia. Jie padeda mums laimėti“, – sakė V. Zelenskis.

Per susitikimą Ukrainos prezidentas pranešė ministrui pirmininkui apie padėtį fronte. Jis pabrėžė, kad pastarosiomis dienomis agresorė Rusija gerokai suaktyvino raketų terorą ir dronų atakas, o tai rodo būtinybę stiprinti Ukrainos oro gynybą. „Norint apsaugoti mūsų gyventojus ir civilinę infrastruktūrą, virš Ukrainos miestų būtina sukurti oro skydą“, – sakė V. Zelenskis.

Abu lyderiai aptarė ir Ukrainos lūkesčius per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje. V. Zelenskis pabrėžė, kad Ukrainai svarbu gauti aiškų signalą apie narystės Aljanse perspektyvas, tai būtų dar vienas veiksnys, motyvuosiantis Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir visus Ukrainos žmones.

Ketvirtadienį Moldovoje V. Zelenskis dalyvavo Europos politinės bendrijos aukščiausiojo lygio susitikimo atidaryme.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją