„Gerbiami keleiviai, šiuo metu Moldovos Respublikos oro erdvė uždaryta, laukiame skrydžių atnaujinimo“, – rašė bendrovė.

Iš pradžių skelbta, kad sprendimas galios iki 16 val., tačiau kiek prieš 15 val. žiniasklaida pranešė, kad šalies oro erdvė jau atidaryta.

„Vasario 14 d., siekiant užtikrinti civilinės aviacijos skrydžių saugumą, buvo paskelbtas pranešimas skrydžio personalui dėl laikino Moldovos Respublikos oro erdvės uždarymo. 14.47 oro erdvė vėl atidaryta“, – teigiama Civilinės aviacijos administracijos pranešime.

Socialiniuose tinkluose pasirodė tvirtinimų, kad to priežastis – į Moldovos oro erdvę neva įskridęs žvalgybinis dronas, tačiau oficialios informacijos apie tai kol kas nėra.

Toks sprendimas priimtas kitą dieną po to, kai prezidentė Maia Sandu apkaltino Maskvą planuojant perversmą Kišiniove.

Pirmadienį per spaudos konferenciją Kišiniove ji priminė, jog pastaruosius Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimus apie Maskvos planą destabilizuoti situaciją Moldovoje patvirtino šalies Informacijos ir saugumo tarnyba.

Tokie „ardomųjų veiksmų mūsų šalies teritorijoje planai nėra naujiena“, sakė M. Sandu. Anot jos, „tokių bandymų buvo ir anksčiau, praėjusių metų rudenį, tačiau jie nebuvo įgyvendinti dėl ryžtingų mūsų saugumo institucijų veiksmų“.

„Siekiant sukelti gyventojų nepasitenkinimą ir išprovokuoti agresyvius veiksmus protesto akcijų metu ypač buvo akcentuojama energetikos krizė“, – sakė valstybės vadovė.

Ji paragino laikytis rimties ir pažymėjo, kad saugumo institucijos imasi reikiamų priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją