V. Trierweiler tikina, kad pirmasis susitikimas su Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento žmona jai padarė įspūdį. Michelle Obama Baltuosiuose rūmuose priėmė ją kartu su kitomis didžiojo aštuoneto šalių vadovų žmonomis.

„Ji iš tiesų yra viena iš asmenybių, kurios mano gyvenime paliko didžiausią įspūdį, - prisipažino V. Trierweiler. - Ji yra neįtikėtinos išvaizdos ir stebėtinos charizmos. Ji taip pat galėtų imtis politikės karjeros“. Pirmoji Prancūzijos dama padėkojo M. Obamai už „šiltą priėmimą“ ir „vertingus patarimus“ dėl pirmosios damos vaidmens.

„Tai, kas mane domina, yra pradžių pradžia, vaikai, lygios galimybės, - sakė V. Trierweiler, apsilankiusi prancūzų mokykloje Čikagoje, kur vyko NATO lyderių susitikimas. - Yra galimybė ir mes gauname daugybę laiškų iš asociacijų. Pamažu aš į tai įsigilinsiu“.

Daug kam sukėlė nuostabą, kad V. Trierweiler nėra ištekėjusi už naujojo Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o, nors pora kartu jau nuo 2007 metų. Moteris patikino dėl naujų savo pareigų neketinanti atsisakyti savo karjeros.

Du kartus išsiskyrusi 47 metų žurnalistė ir trijų paauglių motina ketina toliau tęsti savo karjerą žiniasklaidoje ir planuoja ją derinti su pirmosios šalies damos pareigomis.

„Aš atsisakiau politikos žurnalistės karjeros, su tuo jau baigta, bet aš vis dar ketinu tęsti darbą“, - sakė V. Trierweiler.