„Stebino tai, kad žmonės labai teigiamai nusiteikę. Oranžinės revoliucijos metu žmonės nebuvo tokie taikūs. Dabar žmonių žymiai daugiau, jie noriai plūsta į Maidaną – darbo dienomis, po darbo valandų. Nuolatos vyksta koncertai, mišios, kalbos. Nuotaikos tikrai geros ir taikios“, - trečiadienį laidoje „Aktualioji valanda“ pasakojo G. Narkevičiūtė.

Jos teigimu, priešingai nei skelbiama daugelyje žiniasklaidos priemonių, jėga prieš protestuotojus nebuvo panaudota.

„Pareigūnai, kurie nustūminėjo minias, yra gana taikūs, ir jokia jėga nebuvo panaudota. Ir tarptautinėje, ir Lietuvos žiniasklaidoje mačiau nemažai pranešimų, kad ir kraujas buvo pralietas, ir išpuoliai didžiuliai. Tokių dalykų nevyko, ir iš kur tos žinios ateina – aš nežinau“, - stebėjosi pašnekovė.

Pasak jos, pareigūnai stūmė žmones, tačiau ginklų ar kitų smurto priemonių nenaudojo:

„Pareigūnai išsirikiavę į dideles blokadas tiesiog bando žmones stumti, tačiau jie nenaudoja jokių kitų ginklų, nenaudoja jokių bananų, žmonių nemuša. Protestuojai taip pat yra taikūs ir pareigūnų nepuola.“

Žiniasklaidos priemonėse įvardijami skirtingi mitinguose dalyvavusių žmonių skaičiai. Pasak G. Narkevičiūtės, jie skiriasi, nes informaciją perduoda 3 skirtingi šaltiniai: valdžia, opozicija ir protesto dalyviai.

„Savaitgalį žmonių buvo labai daug – 200-300 tūkst., tą galima skaičiuoti pagal išdalintų maisto davinių kiekį“, - nurodė ji.

G. Narkevičiūtės žiniomis, pirmadienį mitingo dalyvių ženkliai sumažėjo, o po trečiadienio nakties įvykių žmonės ėmė plūste plūsti į centrinę Kijevo aikštę.

„Šios nakties įvykiai paspaudė mygtuką žmonių galvose, ir jie suprato, kad reikia didesnio palaikymo eurointegracijos siekiui, ir jie renkasi į Maidaną“, - nurodė mitingo dalyvė.

G. Narkevičiūtės nuomone, protesto Ukrainoje tikslas – ne šalies prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimas, bet taikus dialogas tarp opozicijos ir valdančiųjų:

„Mano nuomone, tai vienintelis kelias Ukrainai, kuriuo eidama ji galėtų priartėti prie Europos Sąjungos.“

G. Narkevičiūtė taip pat nurodė, kad šiuo metu vyksta informaciniai karai ir provokacijos:

„Apie pasirodžiusius pranešimus dėl bombų, minų oro uostuose, geležinkelio stotyje ir metro manyčiau, kad tai yra provokacijos. Šiuo metu Borispolio oro uoste uždaryti tik 2 terminalai, visi kiti puikiai funkcionuoja.“

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą žiūrėkite čia.