Du 200 metrų ilgio amfibiniai sraigtasparnių nešėjai turėjo būti pristatyti Rusijai iki šių metų pabaigos pagal sutartį, kurios vertė – 1,2 mlrd. eurų, tačiau Paryžius apsigalvojo dėl laivų pristatymo po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir teikiamos paramos Rytų Ukrainos separatistams.

Prancūzija trečiadienį pranešė, kad du „Mistral“ laivus parduos Egiptui, tokiu būdu nutraukdama spekuliacijas dėl šių laivų likimo.

Rusija už nepristatytus laivus atgavo beveik 1 mlrd. eurų sumą, be kita ko, jai liko 50 „Ka-52“ kovinių sraigtasparnių, specialiai pritaikytų „Mistral“ laivams. Neįvardytas kariuomenės šaltinis trečiadienį pranešė TASS, kad Egiptas sutiko pirkti šiuos sraigtasparnius. Jo teigimu, dėl orlaivių pristatymo buvo pasirašyta sutartis.

Pranešimai apie Egipto norą įsigyti tuos sraigtasparnius netilo jau kelis mėnesius. Neseniai neįvardytas šaltinis taip pat pranešė TASS, kad Egipto ir Rusijos pareigūnai aptarė galimą šių sraigtasparnių pardavimą per aviacijos parodą „Maks 2015“ rugpjūčio pabaigoje.