B. Johnsonas sakė esąs pasiruošęs prašyti prezidento Donaldo Trumpo pasirūpinti, kad moteris sugrįžtų į Didžiąją Britaniją duoti parodymų tyrime dėl 19-mečio Harry Dunno žūties aplinkybių.

„Nemanau, kad teisinga tokiais tikslais naudotis diplomatiniu imunitetu“, – sakė premjeras žurnalistams per apsilankymą vienoje ligoninėje.

„Tikiuosi, kad Anne Sacoolas sugrįš ir tinkamai bendradarbiaus pagal šioje šalyje galiojančias teisines procedūras“, – pridūrė jis.

H. Dunnas žuvo rugpjūčio 27 dieną, kai važiuodamas motociklu susidūrė su automobiliu. Nelaimė įvyko šalia Karališkųjų oro pajėgų bazės Vidurio Anglijoje esančiame Nortamptonšyre. Šioje bazėje veikia JAV kariuomenės ryšių centras.

Jaunuolį partrenkė priešinga kryptimi važiavęs padidinto pravažumo automobilis „Volvo“, pranešė policija, nurodžiusi, kad dėl eismo įvykio įtariama 42 metų amerikietė.

JAV ambasada Londone praėjusią savaitę patvirtino, kad prie automobilio vairo sėdėjo vieno iš jos diplomatų žmona, jau palikusi šalį.

Paklausta apie galimybę panaikinti amerikietei diplomatinę neliečiamybę, ambasada nurodė, kad imunitetas panaikinamas itin retais atvejis.

Ambasada sakė palaikanti „glaudų ryšį“ su JK pareigūnais, tačiau nurodė „nekomentuosianti jokios informacijos apie asmens, buvusio prie automobilio vaito, tapatybę“.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, įtariamosios vyras yra Jonathanas Sacoolas, dirbęs Karališkųjų oro pajėgų bazėje Kroutone, esančiame netoli Braklio miestelio, kur dislokuota 422-oji JAV aviacijos brigada.