Pasak A.Liebermano, Europa pro pirštus pažiūrėjo į neseniai pasakytą "Hamas" lyderio Khaledo Meshaalo kalbą, kurioje jis sakė, kad palestiniečiai "neatsisakys nė colio" istorinės Palestinos, apimančios ir nemažą dabartinio Izraelio dalį.

"Dar kartą Europa ignoravo raginimus sunaikinti Izraelį", - Izraelio visuomeniniam radijui sakė A.Liebermanas.

"Jau matėme tai 4-ojo dešimtmečio pabaigoje ir 5-ojo pradžioje, kai Europa žinojo, kas vyksta koncentracijos stovyklose ir nesiėmė jokių veiksmų. Europa pati sau sudavė antausį", - sakė jis.

A.Liebermanas kalbėjo po to, kai Europa pasmerkė Izraelį dėl atnaujinto prieštaringai vertinamų gyvenviečių statybos planų po sėkmingo palestiniečių bandymo užsitikrinti aukštesnį statusą Jungtinėse Tautose (JT).

A.Liebermano komentarai papiktino antrąjį pagal rangą opozicinės Darbo partijos lyderį Yitzhaką Herzogą, kuris apkaltino ministrą tuo, kad jis skleidžia "tarp izraeliečių baimę ir kančias, susiedamas dabartinę situaciją ir Holokaustą".

Y.Herzogas sakė, kad Izraelio premjero Benjamino Netanyahu sprendimas atgaivinti prieštaringai vertinamą gyvenviečių planą E1 "kelia pavojų Jeruzalei, izoliuoja Izraelį ir silpnina (palestiniečių prezidentą Mahmudą Abbasą Abu Mazeną stiprindamas (Gazos Ruožą valdantį islamišką judėjimą) "Hamas".