Laura Johnson praėjusių metų rugpjūčio 8 dieną vežiojo grupę jaunuolių su gobtuvais ant veidų ir leido į savo automobilį krauti iš elektroninių prekių parduotuvės pavogtas gėrybes.

Vidinio Londono Karūnos teismas nusprendė, kad rinkodaros firmą valdančio milijonieriaus 20-metė duktė yra kalta dėl vagystės su įsilaužimu ir dėl vogto televizoriaus laikymo.

Ji buvo išteisinta dėl antro įsilaužimo į degalinę ir cigarečių bei alkoholio vagystės.

Anglijos pietvakariuose esančio Ekseterio universiteto studentė L.Johnson jai pateiktus kaltinimus neigė ir tvirtino, kad visus nusikaltimus padarė verčiama.

Prisiekusiesiems ji pasakojo, kad minėtos dienos pavakare turėjo atiduoti telefono pakrovėją savo draugui Emmanueliui Okubote, už prekybą kokainu ir vagystę nuteistam 20-mečiui.

Laura Johnson
Merginai atvykus į susitikimo vietą Pietų Londone, draugas įšoko į jos automobilį ir užėmė keleivio vietą, o kiti susėdo ant užpakalinės sėdynės.

Policijai L.Johnson sakė, kad jai buvo liepta iki paryčių juos vežioti ir iš baimės ji negalėjusi atsisakyti.

"Man neatrodė, kad tiems žmonėms galima pasakyti "ne", - remiantis teismui pateiktais dokumentais, pasakojo ji detektyvams.

Per praėjusią vasarą Anglijos miestus krėtusius ir penkių žmonių gyvybių pareikalavusius neramumus policija iš viso suėmė 4130 įtariamųjų, iš kurių 2 577 buvo pateikti kaltinimai.

Riaušės prasidėjo Londone, rugpjūčio 4 dieną policijai negyvai sužeidus Marką Dugganą, ir netrukus persikėlė į Birmingemą, Mančesterį ir kitus šalies miestus.