Makedonijos paraiška prisijungti prie gynybos bloko buvo atmesta, nes Atėnai sukėlė ginčą dėl šalies pavadinimo, kai ši 1991 metais paskelbė nepriklausomybę nuo Jugoslavijos. Anot Graikijos, Makedonija reiškia pretenzijas į tokį patį pavadinimą turinčią provinciją Graikijoje, rašo „Reuters“.

„Viliuosi, kad Makedonija gaus savo vietą prie NATO stalo. Įrodėme, kad esame atsakinga tarptautinės bendruomenės narė“, - sakė Z. Jolevskis.

Per spaudos konferenciją vizito Slovėnijoje metu ministras sakė, kad Balkanų regionas būtų stabilesnis, jei daugiau regiono šalių prisijungtų prie aljanso. Gruodį Juodkalnija buvo pakviesta prisijungti prie NATO, o Bosnija ir Hercegovina taip pat siekia tapti nare.

Z. Jolevskis teigė, kad Makedonijos siena su Graikija nebuvo visiškai uždaryta, tačiau, šalis griežtai riboja migrantų antplūdį, todėl per pastarąsias dienas apie 14-15 tūkst. migrantų susikaupė prie sienos.

Politikas pridūrė, kad šalis ir toliau su kariuomenės pagalba trukdys nelegaliems migrantams kirsti šalies sieną ir ragino Europos Sąjungą rasti bendrą konflikto Sirijoje sprendimą.