Specialiojo teismo Jangono Inseino kalėjime nuosprendis yra naujausias smūgis, chuntai vykdant teisinę kampaniją prieš Aung San Suu Kyi Nacionalinę lygą už demokratiją (NLD).

Šalyje neramu nuo vasario 1-osios, kai NLD laimėjus rinkimus generolai nušalino Aung San Suu Kyi civilinę vyriausybę.

Protestai prieš perversmą buvo negailestingai slopinami. Vienos vietos organizacijos duomenimis, žuvo per 1,3 tūkst. civilių.

Pasaulio vyriausybės griežtai kritikavo Mianmaro chuntos veiksmus.

NLD aukšto rango nariams buvo pateikta kriminalinių kaltinimų. Pati Nobelio taikos premijos laureatė Aung San Suu Kyi, be kitų dalykų, kaltinama korupcija ir įstatymo dėl valstybės paslapčių pažeidimu.

Du NLD centro komiteto nariai – patarėjas ekonomikos klausimais Hanas Tharas Myintas ir Theinas Oo – ketvirtadienį buvo nuteisti kalėti dvejus metus, sakė minėtas šaltinis.

Žurnalistai negalėjo stebėti teismo posėdžių, o advokatams buvo uždrausta kalbėtis su žiniasklaida.

Aung San Suu Kyi, kurios laisvė daug metų buvo ribojama valdant ankstesniam kariniam režimui, anksčiau šį mėnesį buvo nuteista ketverius metus kalėti dėl kurstymo prieš kariuomenę ir COVID-19 taisyklių pažeidimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją