Danny Fensteris iš Jangono, kur buvo kalinamas, pervežtas į sostinę Neipidą ir bus deportuotas, AFP sakė kitas vyriausybės šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

D. Fensteris, kuris maždaug metus dirbo vietos žiniasklaidos priemonei „Frontier Myanmar“, buvo suimtas, kai gegužę ketino vykti namo pasimatyti su šeima.

„Galime patvirtinti, kad jis buvo paleistas ir bus deportuotas. Išsami informacija bus paskelbta vėliau“, – sakė chuntos atstovas Zaw Min Tun.
D. Fensteris, kalėjime praleidęs 176 dienas, praėjusią savaitę buvo nuteistas 11 metų nelaisvės už nepaklusnumo kariuomenei skatinimą, neteisėtą susivienijimą ir imigracijos įstatymo pažeidimą.

Antradienį 37 metų vyras turėjo stoti prieš teismą dėl kaltinimų terorizmu ir maištu, dėl kurių jam grėsė įkalinimas iki gyvos galvos.

„Neabejotina, kad jis paleistas, bet kol kas nebuvome su juo susisiekę ir nieko negalime pasakyti“, – sakė „Frontier Myanmar“ leidėjas Sonny Swe.

Mianmare tvyro neramumai nuo tada, kai kariuomenė vasario mėnesį surengė perversmą, užgrobė valdžią ir nušalino išrinktą Aung San Suu Kyi vyriausybę.

Vietos stebėsenos organizacijos duomenimis, saugumo pajėgos, malšindamos protestus, nužudė daugiau kaip 1 200 žmonių.

Chunta stengiasi griežtai kontroliuoti žiniasklaidą ir informacijos srautą ribodama interneto prieigą ir panaikindama vietos žiniasklaidos priemonių licencijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją