Sonoros valstijos prokuratūra informavo, kad Jorge Miguelis Armenta Avalosas buvo užpultas šeštadienio popietę, kai ėjo iš restorano Siudad Obregone.

Per išpuolį taip pat žuvo municipalinės policijos pareigūnas Orlando Antonio Ruvalcaba Floresas, o dar vienas policininkas buvo sužeistas.

J. M. Armenta Avalosas vadovavo leidiniams „Medios Obson“ ir „El Tiempo“, turintiems savo portalus internete ir taip pat leidžiamiems spausdintiniu formatu.

Valstijos prokurorė Claudia Indira Contreras pažadėjo, kad bus nuodugniai tiriamos visos galimos versijos. Tačiau įtariamųjų kol kas, regis, nėra.

J. M. Armenta Avalosas yra mažiausiai trečias šįmet Meksikoje nužudytas žurnalistas. Per du pastaruosius dešimtmečius šalyje buvo nužudyta daugiau kaip 140 žurnalistų.

“Negalime spėlioti, dėl kokių motyvų buvo nužudytas verslininkas Jorge Miguelis Armenta Avalosas. Tačiau galime pasakyti, kad turime reikalą su dar vieno žurnalisto nužudymu vidury baltos dienos ir stiprėjančia smurto atmosfera“, – sakė Nacionalinio žurnalistų ir informacijos skleidėjų forumo prezidentas Rafaelis Caro Franco (Rafaelis Karas Frankas).