Meksikos dienraščiui „Excelsior“ duotame interviu E. P. Nieto įvardino D. Trumpo iškalbą kaip „aštrią“ ir pridūrė: „Štai kaip Italų fašistų lyderis Benito Musolinis ir A. Hitleris atėjo į valdžią“.

Anot Meksikos prezidento, JAV kandidatas į prezidentus D. Trumpas taip pat padarė žalos JAV ir Meksikos santykiams. Garsus milijardierius teigė, kad jei bus išrinktas Jungtinių Valstijų prezidentu, JAV-Meksikos pasienyje pastatys sieną tam, kad sulaikytų į šalį nelegaliai bandančius patekti migrantus.

 Meksikos prezidentas Enrique Peña Nieto

D. Trumpas tai pat primygtinai reikalavo, kad Meksika susimokėtų už sienos statybas. Tačiau E. P. Nieto kategoriškai atmetė šią mintį.

Respublikonų kandidatas, kurio kampanijos viena pagrindinių užduočių - kova su nelegalia migracija, praėjusį birželį papiktino meksikiečius, kai nelegalius migrantus iš Meksikos pavadino „nusikaltėliais“ ir „prievartautojais“.

„Žmonijos istorijoje buvo tokių epizodų, deja, kai tokios aštrios iškalbos pasisakymai privedė prie nerimą keliančių situacijų. Taip B. Musolinis ir A. Hitleris atėjo į valdžią. Jie pasinaudojo situacija, kai žmonija susidūrė su problemomis ir išgyveno sudėtingą laikotarpį“, - kalbėjo Meksikos prezidentas.