Apie 3 tūkst. demonstrantų, kurių dalis važiavo visiškai nuogi, o kiti - su maudymosi kostiumėliais arba apatiniais - nepaisė pašaipių šūksnių ir sutrikusių gyventojų šypsenų, mindami pedalus apie 20 kilometrų ilgio trasa, kuri baigėsi Gvadalacharoje, didžiausiame Chalisko valstijos mieste.

Tuo tarpu Meksiko centre demonstraciją surengė beveik 2 tūkst. nuogų arba pusnuogių dviratininkų. Kai kurie buvo prisiklijavę lipdukus, kuriais žymimi trapūs kroviniai, arba buvo užsirašę ant kūnų „Daugiau dviračių - mažiau taršos“ arba „Miestas skirtas visiems - praleiskit dviračius“.

Nusimetę drabužius dviratininkai taip pat siekė pademonstruoti savo pažeidžiamumą ir judriuose keliuose jiems gresiančius pavojus.

Tačiau protestuotojai Gvadalacharoje taip pat pasinaudojo proga mesti iššūkį šio miesto konservatyviai atmosferai.

„Tai labai konservatyvus miestas, ir manau, kad išdrįsti (važiuoti dviračiu nuogiems) peržengia katalikiško moralės suvokimo ribas“, - sakė maudymosi kostiumėlį dėvėjusi Lucia Escalante (Lusija Eskalantė), tokioje akcijoje dalyvavusi pirmąjį kartą.

„Štai kodėl dar svarbiau čia parodyti, kad esame laisvi“, - pridūrė 27 metų moteris.

Chaliske, garsėjančiame tekila ir mariačių muzika, neseniai buvo surengtos kelios panašios provokuojančios akcijos, įskaitant didžiausią Meksikoje gėjų paradą.