Antrasis kiek mažesnis Jungtinių Valstijų link judantis migrantų karavanas, kurį sudaro apie 2 tūkst. žmonių, pirmadienį persikėlė per Sučjatės upę, skiriančią Meksiką ir Gvatemalą.

Keliantis per upę ant tilto migrantai susirėmė su Meksikos saugumo pajėgomis. Pranešama, kad vienas migrantas žuvo.

Antradienį vilkstinė įveikė maždaug 25 km ir nakčiai įsikūrė Tapačulos mieste Čiapaso valstijoje, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Šiame karavane, kaip ir pirmojoje vilkstinėje, esančioje arčiau JAV sienos, dauguma migrantų yra hondūriečiai. Čia taip pat esama daug moterų bei vaikų.

Šie žmonės, kaip ir pirmojo karavano migrantai, atmetė Meksikos valdžios siūlymą pasirūpinti jų medicinine priežiūra, užtikrinti galimybę jų vaikams lankyti mokyklą ir išduoti jiems laikinus darbo leidimus, jei jie nutrauks kelionę ir pasiprašys prieglobsčio Čiapaso ar Oachakos valstijose.

Pirmasis karavanas kiek apmažėjo ir dabar jį sudaro apie 4 tūkst. žmonių, nurodo pagalbos organizacija „Pueblos sin Fronteras“. Antradienį jis atvyko į Chučitano miestą Oachakos valstijoje. Šie žmonės naktį praleido palapinėse nebeveikiančioje autobusų stotyje.

D. Trumpas paskelbė siunčiantis į pasienį su Meksika daugiau nei 5 tūkst. karių saugumui sustiprinti, taip pat pranešė, kad jo administracija planuoja šiems žmonėms įrengti palapinių miestelių.

Prezidentas pastarosiomis savaitėmis aktyviai dalyvauja artėjančių rinkimų kampanijoje, dažnai pasitelkdamas Jungtinių Valstijų link judančio karavano temą ir kurstydamas rinkėjų nerimą dėl migrantų.