Šis pažadas buvo duotas kitą dieną po Lopezo Obradoro pokalbio telefonu su JAV prezidentu Joe Bidenu apie tai.

Lopezas Obradoras sakė, kad „neeilinė“ migracijos situacija bus pagrindinis derybų su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu ir kitais aukšto rango pareigūnais Meksikoje klausimas.

Jis teigė, kad Meksika stiprins sulaikymo priemones pietuose prie Gvatemalos sienos.

„Susitarta, kad toliau tęsime bendrą darbą ir jau turime pasiūlymą, kaip sustiprinti savo planus“, – sakė Lopezas Obradoras.

A. Blinkeną vizito metu lydės krašto saugumo sekretorius Alejandro Mayorkas ir Baltųjų rūmų patarėja krašto saugumo klausimais Liz Sherwood Randall, ketvirtadienį pranešė A. Bideno administracija.

A. Blinkenas „aptars beprecedentę nelegalią migraciją... ir įvardys būdus, kaip Meksika ir JAV spręs pasienio saugumo problemas, įskaitant veiksmus, kurie leistų vėl atidaryti pagrindines mūsų bendros sienos perėjas“, sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris.

Derybos vyksta tuo metu, kai oponuojanti respublikonų partija spaudžia J. Bideno demokratus iš esmės keisti imigracijos politiką mainais į skubios pagalbos Ukrainai ir Izraeliui paketo patvirtinimą.

JAV pasienio policija pastarosiomis savaitėmis pranešė, kad kasdien sieną kerta apie 10 000 asmenų.

Praėjusiais finansiniais metais, nuo 2022 metų spalio iki 2023 metų rugsėjo mėnesio buvo užfiksuotas rekordinis skaičius – 2,4 mln. – migrantų, kurie bandė patekti į JAV tiek per oficialius sienos perėjimo punktus, tiek kirsdami pietinę sieną bet kur kitur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją