M. Delgado teigimu, kartu su šiomis naujomis vakcinomis Meksikoje iš viso yra patvirtintos jau penkios vakcinos nuo COVID-19.

Anksčiau Meksikos federalinė apsaugos nuo sanitarinės rizikos komisija (Cofepris) suteikė leidimą naudoti „BioNTech“ ir „Pfizer“, „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto pagamintas vakcinas bei Rusijoje pagamintą vakciną „Sputnik V“.

126 mln. gyventojų turinti Meksika patenka tarp labiausiai koronaviruso pandemijos paveiktų pasaulio šalių. Šalyje nuo COVID-19 mirė daugiau kaip 168 tūkst. žmonių, užfiksuota 2,1 mln. užsikrėtimo atvejų. Patvirtintų atvejų skaičius palyginti yra mažas dėl mažo tiriamų žmonių skaičiaus.

Ekspertai taip pat mano, kad tikrasis su koronavirusu susijusių mirčių skaičius Meksikoje yra gerokai didesnis nei oficialus.

M. Delgado nurodė, kad iki mėnesio pabaigos šalis tikisi sulaukti 2 mln. „Sinovac“ vakcinos dozių, o iš viso per keturis mėnesius gauti 10 mln. šios vakcinos dozių. Meksika taip pat pasirašė sutartį dėl 35 mln. „CanSino“ vakcinos dozių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)