„Tikimės JAV vyriausybės pagalbos, palaikymo ir solidarumo“, – per spaudos konferenciją sakė valstybės vadovas.

Kartu su juo konferencijoje dalyvavęs meksikiečių užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas pridūrė: „Pasiekėme geros pažangos, bet detalės, skaičiai ir sąlygos paaiškės tik penktadienį.“

M. Ebrardas pabrėžė, kad Meksika „paprašė kiek įmanoma daugiau dozių“.

URM vadovas pridūrė, jog dėl vakcinų trūkumo vyresni nei 60 metų žmonės Meksikoje bus skiepijami iki balandžio pabaigos – mėnesiu vėliau nei buvo planuota.

Otava kreipėsi į Vašingtoną su tokiu pačiu prašymu. Kanados viešųjų pirkimų ministrė Anita Anand anksčiau pažymėjo, kad vedamos derybos su JAV prezidento Joe Bideno administracija dėl nepanaudotų dozių tiekimo.

„Kalbant apie šias papildomas „AstraZeneca“ dozes... Artimai bendrauju su ambasadore Kirsten Hillman ir šiuo klausimu dirbame su JAV administracija“, – sekmadienį televizijai CTV pareiškė A. Anand.

A. M. Lopezas Obradoras per kovo 1 dieną vykusį virtualų susitikimą su J. Bidenu paprašė „paskolinti“ vakcinos.

Tačiau Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki vėliau pareiškė žurnalistams, kad JAV prezidentas to daryti neketina, nes „jo dėmesys sutelktas į tai, kad būtų paskiepytas kiekvienas amerikietis“. J. Psaki pridūrė, kad administracija „mielai aptars tolesnius žingsnius, kai tik pasieksime šį tikslą“.

JAV yra įsigijusios milijonus „AstraZeneca“ vakcinos dozių, tačiau šis preparatas šalyje neplatinamas, nes jis kol kas nėra oficialiai patvirtintas. Vis tik Vašingtonas nesutinka pasidalinti šia vakcina su dešimtimis valstybių, kur ji jau yra patvirtinta, pranešė laikraštis „The New York Times“.

Tuo metu Meksikos sostinės Meksiko vyriausybės vadovė Claudia Sheinbaum paskelbė apie skiepijimo rusiška vakcina nuo COVID-19 antrojo etapo pradžią.

„Kovo 17 dieną Tlahuake, Chočimilke, Istakalke pradedama naudoti antroji vakcinos „Sputnik V“ dozė. Su savimi būtina turėti pirmojo skiepo patvirtinimą, nes antroji dozė bus suleidžiama tik gavusiems pirmąją, dėl to, kad skiriasi komponentai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė C. Sheinbaum.

Merilande įsikūrusio Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Meksikoje nuo pandemijos pradžios nustatyta per 2,1 mln. COVID-19 atvejų. Daugiau kaip 194 tūkst. žmonių mirė, o per 1,7 mln. – pasveiko.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)