Kaip praneša tvrain.ru, socialiniuose tinkluose publikuojamose nuotraukose ir skelbiamuose vaizdo įrašuose – tirštų juodos spalvos dūmų kamuoliai ir liepsnos visai šalia upės vandens.

Kol kas dėl kilusio gaisro nepateikiama jokios oficialios informacijos. Apie incidentą sužinota iš socialinių tinklų vartotojų skelbiamos informacijos. 

Interneto vartotojų išpublikuotose nuotraukose – didžiulis į viršų kylantis juodų dūmų stulpas. Kaip praneša newsru.com, socialinių tinklų vartotojai rašo, kad nugriaudėjo sprogimas. „Prieš 30 minučių važiuojant Kliučevaja gatve nuaidėjo sprogimas. Garsas sklido iš Marjino, už upės“, - rašo socialinio tinklo „Twitter“ vartotojas. 

Į įvykio vietą išskubėjo miesto gelbėjimo tarnybų brigados. Kol kas kovojama su ugnimi, vietos gyventojai spėjo internete pasidalinti vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas tirštų juodos spalvos dūmų stulpas. 

„100 kvadratinių metrų ploto aliejinė dėmė dega ant Maskvos upės paviršiaus šalia Porečnaja gatvės 29 namo, kur ribojasi Marjino ir Bratejevo rajonai“, - naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pranešė šaltinis iš miesto pagalbos tarnybų. Netoli nuo incidento vietos Kapotnios rajone įsikūrusi naftos perdirbimo gamykla. Šiuo metu nustatomos gaisro priežastys. 

Naujienų agentūra ITAR-TASS, remdamasi šaltiniu iš teisėsaugos, pranešė apie ant Maskvos upės paviršiaus Marjino rajone degančią mazuto dėmę. „Užsidegė žolė, o nuo žolės užsidegė mazutas ant upės“, - informavo šaltinis, patikslindamas, kad incidentas įvyko šalia Bratislavskaja gatvės 34 namo 1 korpuso.

Šaltinio teigimu, degė 150 kvadratinių metrų žolės plotas. „Šiuo metu žolė užgesinta“, - pridūrė jis. 

Vėliau ITAR-TASS pranešė, kad bendrovė „Transneft“ patvirtino informaciją dėl naftos perdirbimo įmonėje įvykusios avarijos. Apie tai pranešė oficialus šios bendrovės atstovas Igoris Deminas. „Taip, mes patvirtiname, kad įvyko incidentas“, - pareiškė jis, tačiau avarijos detalių neatskleidė.