Rusijos karo pramonės komisijos kolegijos pirmininko pavaduotojo Olego Bočkariovo teigimu, Maskva su Paryžiumi derasi tik dėl kompensacijos dydžio – dėl pačių laivų perdavimo derybos nevyksta, praneša newsru.com.

„Rusija šių laivų nebeima, tai jau faktas. Šiuo metu tik vyksta diskusijos dėl sumos, kuri turės būti grąžinta Rusijai“, – Kazanės mieste surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo O. Bočkariovas.
Jo teigimu, į Rusiją artimiausiu metu atskris specialusis Prancūzijos atstovas Louisas Gauthier, su kuriuo derėsis Rusijos atstovai.

Dienraštis „Kommersant“ prieš porą savaičių citavo šaltinius karinio-techninio bendradarbiavimo srityje, kurie teigė, kad Prancūzija kreipėsi į Rusiją su siūlymu nutraukti dviejų „Mistral“ laivų pristatymo sutartį.

Leidinys nurodė, kad Paryžius siūlo grąžinti Rusijai apie 785 mln. dolerių, kuriuos Maskva gautų, vyriausybei leidus parduoti karo laivus bet kuriai trečiajai šaliai be jokių išlygų.

„Kommersant“ pridūrė, kad Maskva nesutinka su tokiu siūlymu. Pasak leidinio, Rusija vertina savo išlaidas ir nuostolius 1 163 mlrd. eurų suma ir neketina išduoti jokių reeksporto leidimų, kol negaus pinigų.