Tai trečiadienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar, praneša portalas „rbc.ua“.

Kaip paaiškino pareigūnė, okupantai rusai dabar kontroliuoja didžiąją Bachmuto dalį. Bet apylinkės pietvakarinėje gyvenvietės dalyje ir kelias į patį miestą tebėra kontroliuojami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

„Priešo puolimas buvo sustabdytas. Iš naujienų atrodo, kad ten stojo tyla. Iš tikrųjų taip nėra, tai tik įspūdis. Priešas suintensyvino artilerijos apšaudymus. Jų skaičius yra maždaug toks pat, koks buvo vykstant įnirtingiausiems mūšiams“, – pridūrė gynybos ministro pavaduotoja.

Priešas šiuo metu pergrupuoja pajėgas, „Vagner“ samdinius pakeičia reguliarioji kariuomenė. Ukrainos kariai tęsia savo darbą ir trukdo rusams įgyvendinti planus. Tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė dalį aukštumų aplink miestą, padeda apsunkinti priešo užduočių vykdymą, sakė pareigūnė.

„Mūsų kariai atlieka svarbią užduotį. Priešo veržimasis buvo sustabdytas prieš kelias dienas. Tai nereiškia, kad jie stovi, jie atlieka kitas užduotis, kurių negalime skelbti. Šiomis užduotimis siekiama didinti kovinį pajėgumą. Abi šalys ruošiasi tolesnei kovai. Karas ir kova dėl šios krypties tęsiasi“, – pridūrė H. Maliar.

Pasak Bachmuto mero Oleksijaus Revos, šiuo metu mieste liko apie 500 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją