Kalbėdamas su viešinčia Indijos Žemės mokslų ministre, M. Muizzu paprašė Naujojo Delio atšaukti personalą, dislokuotą valdyti tris orlaivius, patruliuojančius Maldyvų jūros teritorijoje.

„Prezidentas oficialiai pateikė prašymą, kai anksčiau šiandien Prezidentūroje susitiko su Indijos Žemės mokslų ministre Kiren Rijiju“, – sakoma jo biuro pranešime.

Jame nebuvo nustatytas terminas ir nenurodytas atšauktinų darbuotojų skaičius, tačiau M. Muizzu per savo inauguraciją paskelbė, kad užsienio karių išvedimas yra vienas iš jo prioritetų.

„Maldyvuose nebus jokio užsienio karinio personalo“, – netrukus po to, kai buvo prisaikdintas per televiziją po atviru dangumi, sakė M. Muizzu.

Anksčiau šią savaitę A. Muizzu sakė naujienų agentūrai AFP sakė, kad neketina pažeisti regioninės pusiausvyros, pakeisdamas Indijos kariuomenę Kinijos kariais.

Tiesa, buvęs sostinės Malės meras ir septynerius metus praleidęs statybų ministro poste, M. Muizzu anksčiau pažadėjo puoselėti „tvirtus ryšius“ su Kinija, pagrindine finansine jo šalies rėmėja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)