Be Prancūzijos tai dar yra JAV, Kinija ir Didžioji Britanija, trečiadienį radijo stočiai „France Internationale“ sakė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. Savo paramą ugnies nutraukimui esą jam patvirtino JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Kinijos vadovas Xi Jinpingas ir Didžiosios Britanijos premjeras Borisas Johnsonas. E. Macronas teigė tikįs, kad netrukus pritarimą duos ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Kremlius pranešė, kad šiuo metu nagrinėja šį klausimą.

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas kovo 23 dieną paragino skelbti globalias paliaubas, kad pasaulis galėtų susitelkti į kovą su koronakrize. Jis įspėjo dėl rimtų pandemijos padarinių karo krečiamose šalyse, kuriose sveikatos sistema nefunkcionuoja.

Pasak Rusijos naujienų agentūros „RIA Novosti“, penkios veto teisę turinčios JT Saugumo Tarybos narės susitarė dėl naujų aukščiausio lygio konsultacijų. Tačiau data ir darbotvarkė dar nenuspręsta, agentūra citavo Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavorovą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)