ES ir Rusijos santykiai pablogėjo 2014 m. pastarajai aneksavus Krymą. Aneksija sukėlė nerimą dėl galimo konflikto Europos rytuose. Prancūzija susiginčijo su keliomis ES šalimis dėl raginimų atnaujinti dialogą su Vladimiru Putinu, siekiant mažinti branduolinio ginklavimosi keliamas grėsmes.

„Tango šokamas dviese, tokiu pat principu įsitraukti į dialogą turi abi pusės, taigi pokalbio pažanga priklauso ir nuo antrosios pusės noro įsitraukti“, – Latvijos sostinėje Rygoje sakė E. Macronas.

Vizito į Baltijos šalis metu E. Macronas siekė spręsti sąjungininkėms nerimą keliantį Rusijos klausimą. E. Macrono apsilankymas regione – pirmasis Prancūzijos prezidento vizitas į Baltijos šalis per dvidešimt metų, kuriuo jis siekia išreikšti paramą Baltarusijos opozicijai krizės akivaizdoje ir spręsti didėjančios įtampos su Rusija klausimą.

„Šis dialogas leistų mums kurti gerokai stabilesnius ir saugesnius santykius su Rusija“, – spaudos konferencijoje su Latvijos premjeru Arturu Krišjaniu Kariniu sakė E. Macronas.

„Toks dialogas jokiu būdu nekvestionuoja ir nereiškia kompromiso dėl jūsų saugumo, nepaneigia jūsų istorijos“, – sakė Prancūzijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)