„Būtinai asmeniškai palaikysiu Micho Saakašvilį. Aš važiuosiu. Jis rugsėjo 10 d. ketina paprasčiausiai taikiai ateiti ir parodyti laišką, kuriame pateikiami įrodymai, kad jis turi teisę gyventi Ukrainoje, net jei iš jo atimta pilietybė.“ – teigė J. Tymošenko.

Dar ji pažėrė kaltinimų Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai dėl to, kad jis neva naudoja į M. Saakašvilį nukreiptus nešvarius politinių represijų metodus.

Kaip pranešė naujienų agentūra „Interfaks“, viena diena anksčiau pats M. Saakašvilis patvirtino rugsėjo 10 d. ketinantis įvažiuoti į Ukrainos teritoriją per Lenkiją.

„Žinau, kad mane pasitiks tūkstančiai Ukrainos žmonių. Man buvo pranešta, kad keli tūkstančiai Ukrainos piliečių, esančių Lenkijoje, nori kirsti pasienį kartu su manimi, bet aš nenoriu ekscesų. Pasienyje mane pasitiks Ukrainos opozicijos politikai. Neatmetu galimybės, kad kartu su manimi sieną kirs ir europarlamentarai“ – teigė M. Saakašvilis.

Liepos mėn. iš M. Saakašvilio atimta Ukrainos pilietybė. Toks sprendimas šalies vadovybės buvo grįstas neteisingai anketoje pateiktais duomenimis – politikas nutylėjo apie jam iškeltas baudžiamąsias bylas Gruzijoje.

Politikas Odesos sričiai vadovavo nuo 2015 gegužės mėn. iki 2016 m. lapkričio mėn., o vėliau iš posto pasitraukė savo noru, tuo pačiu palikdamas ir prezidento patarėjo postą.

2004-2013 m. M. Saakašvilis buvo Gruzijos prezidentas, vėliau iš jo šios šalies pilietybė buvo atimta. Jam iškeltos kelios baudžiamosios bylos, tarp kurių ir byla dėl valstybinių lėšų išeikvojimo. Gruzijoje jis įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)