„Tiesa ta, kad D. Trampo pergalė lapkritį būtų dovana V. Putinui. Atsižvelgiant į tai, ką mes sužinojome apie pastaruosius Rusijos veiksmus, V. Putinas labai nori pamatyti D. Trumpą kaip nugalėtoją. Tai turi kelti nerimą kiekvienam amerikiečiui“,- pabrėžė M. Albright.

„Patikėkite žmogumi, pabėgusiu nuo geležinės uždangos. Aš žinau, kas nutinka, jeigu rusams uždegama žalia šviesa“, - sakė iš buvusios Čekoslovakijos kilusi politikė.

„Daugelis teigė, kad D. Trumpas pakenks mūsų nacionaliniam saugumui, jeigu bus išrinktas prezidentu. Iš tikrųjų jis jau padarė žalą tuo, kad kandidatuoja“, - pabrėžė M. Albright.

Antradienį demokratų suvažiavime partijos kandidate į JAV prezidentus buvo oficialiai patvirtinta buvusi valstybės sekretorė Hillary Clinton.

Suvažiavimo išvakarėse „WikiLeaks“ tinklalapyje pasirodė partijos funkcionierių susirašinėjimas, iš kurio galima daryti išvadą, kad jos vadovybė visokeriopai rėmė H. Clinton kovoje su jos varžovu, senatoriumi Bernie Sandersu. Korespondencijos nutekinimu įtariami Rusijai dirbantys programišiai.

JAV prezidento rinkimai įvyks lapkričio 8 d. D. Trumpas anksčiau buvo oficialiai patvirtintas respublikonų kandidatu.