A. Lukašenka sakė, kad ištremtas Wagnerio grupės vadovas patvirtino, kad yra Rusijoje, o „gali“ būti Sankt Peterberge arba Maskvoje.

Atsakydamas į klausimą, kur dabar dislokuoti samdiniai ir Prigožinas, jis sakė: „Tai Rusijos bendrovė. Taigi klausimas aiškiai ne man. Kiek esu informuotas, kovotojai yra savo stovyklose. Kalbant apie Prigožiną, jis yra Sankt Peterburge. Jo nėra Baltarusijos teritorijoje“ (citata iš telegrafo kanalo „Pool One“, kurį palaiko Lukašenkos spaudos tarnyba).

Pastarosiomis savaitėmis buvo daug spėlionių dėl jo buvimo vietos, o samdinio lyderis nebuvo matomas viešumoje po maišto.

A. Lukašenka taip pat pareiškė, kad „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas yra „visiškai laisvas“ ir jam niekas negresia.

Komentarai pasirodė netrukus po to, kai buvo patvirtinta, kad Wagnerio lyderis yra Rusijoje, nors buvo manoma, kad jis Baltarusijoje.

Praėjusią naktį per Rusijos valstybinę televiziją transliuotoje laidoje teigiama, kad baudžiamasis tyrimas dėl Prigožino vis dar tęsiamas.

A. Lukašenka taip pat sakė esąs „tikras“, kad Vladimiras Putinas nenužudys J. Prigožino.

„Jei manote, kad Putinas yra piktavališkas ir kerštingas, ir kad jis [Prigožinas] rytoj bus nužudytas... ne, to nebus“, – sakė jis.

Jo teigimu, J. Prigožino samdinių grupuotės „Wagner“ kovotojai taip pat dar nepersikėlė į Baltarusiją. A. Lukašenka sakė, kad jo turima informacija „Wagner“ kovotojai liko savo nuolatinėse stovyklose, pranešė „BelTA“.

„Šiuo metu dar nenuspręsta dėl jų perkėlimo ir įsikūrimo. Aš visiškai nesu susirūpinęs ir nesijaudinu, kad čia priimsime tam tikrą skaičių šių kovotojų. Jei mums reikės aktyvuoti šiuos padalinius, mes juos nedelsdami suaktyvinsime ir jų patirtis bus labai vertinga“, – teigė A. Lukašenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)