„Ir jei kas nors galvoja, kad aš susiruošiau mirti, nurimkite. Nurimkite. Tai nieko daugiau, kaip tik tušti samprotavimai mesendžeriuose ir „Telegram“ kanaluose. Adenovirusas ar kas ten buvo? Adenovirusas. Ir nieko. [...] Gydomas tris dienas“, – per pasitarimą sveikatos klausimais antradienį sakė jis.

A. Lukašenka pridūrė, kad dėl įtempto grafiko neturėjo galimybės gydytis, todėl esą „visa tai susikaupė“.

„Taigi, mirti aš neketinu, vaikinai. Dar labai ilgai jūs su manimi kankinsitės“, – susitikime kalbėjo Baltarusijos lyderis.

„Delfi“ primena, kad po gegužės 9-osios Baltarusijos lyderis beveik savaitę nesirodė viešumoje. Be to, jau dalyvaudamas kariniame parade Maskvoje, A. Lukašenka sunkiai paėjo, jo ranka buvo sutvarstyta. Baltarusijos lyderis tądien praleido savo sąjungininko Vladimiro Putino surengtus pietus ir dar kelis renginius vėliau tą savaitę, tačiau oficialių komentarų apie A. Lukašenkos sveikatos būklę nebuvo.

Praėjusį pirmadienį jo spaudos tarnyba išplatino nuotraukų ir vaizdo įrašą iš A. Lukašenkos apsilankymo šalies oro pajėgų centrinėje vadavietėje. Ten Baltarusijos lyderis pasirodė taip pat su tvarsčiu ant rankos (tiesa, jau kitos), o jo balsas atrodė prikimęs. Žiniasklaida tuomet rašė, kad bandydamos užbaigti spėliones apie A. Lukašenkos sveikatą Baltarusijos valdžios institucijos, regis, tik patvirtino, jog gandai turi pagrindo.

Kaip skelbta anksčiau, trečiadienį A. Lukašenka turi vykti į Maskvą susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

A. Lukašenkai šiuo metu yra 68-eri metai, jis Baltarusijai vadovauja nuo 1994 metų liepos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)