Kaip praneša valstybinė naujienų agentūra “BelTA”, jis tai pareiškė penktadienį per naujos Minsko metro linijos atidarymo ceremoniją.

„Kai kas reikalauja iš mūsų naujų rinkimų. Garantuoju jums naujus rinkimus tada, kai jūs priimsite sprendimą“, - sakė jis.

Anot A. Lukašenkos, Vakarų šalys vykdo dvejopų standartų politiką Baltarusijos atžvilgiu. “Vokiečiai vakar susirūpino, net savo parlamente priėmė nutarimą mums, baltarusiams. Jūs pirma savo šalyje išsiaiškinkite, Lenkijoje išsiaiškinkite, ji arčiau. Ir svarbiausia: ar jie pareikalaus, kad amerikiečiai surengtų pakartotinius rinkimus? Aš pažiūrėsiu, kaip vokiečiai reikalaus, kad amerikiečiai surengtų naujus rinkimus”, - pareiškė jis.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka. Oficialiais duomenimis, jis surinko 80,1 proc. balsų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Manifestacijos tęsiasi iki šiol.