S. Lavrovas susitikime teigė, esą Vakarai pradėjo suprasti, kad neįmanoma įsivaizduoti saugumo regione be Rusijos ir Lukašenkos. Jis taip pat pakartojo ankstesnius žodžius, kad tranzito į Kaliningrado sritį apribojimas prilygsta karo paskelbimui.

A. Lukašenka per pokalbį su S. Lavrovu tranzito į Kaliningradą ribojimą vadino „ekonominiu karu“, bet atmetė variantą jėga išspręsti šį klausimą. Jo teigimu, abi šalys turi pakankamai pajėgumų ir priemonių, kad pristatytų krovinius į Kaliningradą.

„Be visokių karų ir įtampų. Mes su Putinu labai rimtai aptarėme šiuos klausimus“, – jo žodžius cituoja „RIA Novosti“.

A. Lukašenka taip pat kalbėjo apie būtinybę dislokuoti branduolinius ginklus ir „veidrodinį atsaką“ į NATO skrydžius prie Baltarusijos sienų.

S. Lavrovas savo ruožtu sakė A. Lukašenkai, neva Europoje atsiranda vis daugiau „protingų žmonių“.

„Dabar atsiranda vis daugiau protingų žmonių, kurie jau pradeda galvoti: o kas toliau? Kada ši situacija baigsis, kas toliau? Turime galvoti apie visos Europos bendradarbiavimą. Nežinau, apie kokį bendradarbiavimą kalbame. Dabartinėmis sąlygomis sunku įsivaizduoti. Bet faktas, kad be jūsų ir manęs Europoje saugumo sukurti neįmanoma, ir daugelis pradeda tai suprasti“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)