Pranešama, kad prorusiški separatistai regione visą naktį intensyviai šaudė iš salvinių raketinių sistemų „Grad“.

Kaip „Unian“ žurnalistams pranešė Luhansko regioninės valstybinės administracijos spaudos tarnybos pirmininkas Genadijus Moskalas, šaudymai buvo labai intensyvūs, tarp jų buvo tik mažos 20-30 min. pertraukos.

Prorusiskų sepataristų kontroliuojamoje teritorijoje ant „Seversky Donets“ kalno plika akimi galima pamatyti pastatytas salvines raketines sistemas „Grad“ ir kitus ginklus, kuriais apšaudomi gyvenamieji rajonai.

Daugelis gyvenamųjų namų sunaikinta, kai kurie vis dar liepsnoja. Susišaudymai tokie intensyvūs, kad gelbėtojai negali jų užgesinti, nes vykti į šias zonas pavojinga.

Dauguma vietinių gyventojų neturi galimybių išvykti iš regiono, todėl liko šioje teritorijoje. Nakties išpuolių pasekmės grėsmingos – sunaikinti būstai, įvairios traumos tarp civilių, pranešama, kad kol kas neįmanoma tiksliai nustatyti regionui padaryto žalos dydžio.

Šiuo metu manoma, kad trijose centrinėse gatvėse pažeisti arba sugriauti namai, taip pat pranešama, kad yra civilių aukų – po griuvėsiais negyva rasta 58 metų moteris.

Stengiamasi kuo greičiau atstatyti visas komunikacijas, šioje srityje yra 9 laipsniai žemiau nulio, todėl šildymas gyventojams būtinas.

Luhansko srities kaimų gyventojai ir Sčastje miesto vietiniai vakar naktį patyrė tikrą pragarą teigia Luhansko regioninės valstybinės administracijos spaudos tarnybos pirmininkas Genadijus Moskalas.

„Luhansko srities Sčastje gyventojai vakar naktį patyrė tikrą pragarą žemėje. Sunaikinti namai, infrastruktūra, nėra šildymo, vandens, šviesos, daugybė mirusių žmonių ir dėl viso to kaltas „Rusiškas pasaulis“, nes Rusija, įvesdama savo karines pajėgas, grasina savo kaimynams tik dėl to, kad jie nori gyventi normalų, nepriklausomą savo šalies gyvenimą“, – sakė G. Moskalas.