Praėjus kelioms valandoms po to, kai M.Romney atskrido į Londoną, pradėdamas jo reputaciją užsienio politikoje turintį sustiprinti vizitą, respublikonas nustebino britus, pareiškęs, kad esama "nerimą keliančių" pranešimų apie Jungtinės Karalystės sostinės pasiruošimą surengti olimpiadą.

Nors M.Romney vėliau atsiėmė savo žodžius po derybų su Britanijos premjeru Davidu Cameronu, jo komentarai paliko prastą įspūdį.

Kreipdamasis į 60 tūkst. žmonių, susirinkusių į Londono Haid parke olimpiados atidarymo išvakarėse surengtą koncertą, B.Johnsonas pareiškė: "Esama žmonių, kurie atvyksta iš viso pasaulio, tačiau nežino apie visus pasiruošimus, kuriuos atlikome per pastaruosius septynerius metus, kad Londonas būtų pasirengęs."

"Girdėjai, kad yra vienas vyrukas, vardu Mittas Romney, norintis sužinoti, ar mes pasiruošę. Ar mes pasiruošę?" - sušuko meras.

Minia atsakė choru: "Taip!"

M.Romney, kuris dalyvaus penktadienį vyksiančioje olimpiados atidarymo ceremonijoje, suabejojo, ar Britanija pakankamai pasirūpino žaidynių saugumu, taip pat teigė, kad planuotas pasienio pareigūnų streikas, kuris vėliau buvo atšauktas, "nėra drąsinantis".

Prieš prasidedant diskusijoms su JAV respublikonų kandidatu, D.Cameronas akivaizdžiai pašiepė M.Romney ankstesnį vadovaujantį vaidmenį organizuojant 2002 metų žiemos olimpiadą Solt Leik Sityje.

"Mes rengiame olimpines žaidynes viename iš judriausių, aktyviausių, labiausiai klestinčių miestų pasaulyje", - premjeras sakė per spaudos konferenciją Olimpiniame parke.

"Žinoma, olimpines žaidynes būtų lengviau surengti giliame užkampyje", - šyptelėjo jis.