Bendraudamas su prestižinio Pekino universiteto studentais, Londono metas vis pabrėždavo tam tikras Joanne Rowling sukurtame pasaulyje gyvenančio būsimojo burtininko savybes ir gyvenimo faktus.
„Kas buvo pirmoji Hario Poterio mergina?“, - uždavė retorinį klausimą B. Johnsonas.

„Ką jis pirmąją pabučiavo? Teisingai, Cho Chang, iš Kinijos į Hogvartsą atvykusią mokinę. Panelės ir ponaičiai, pasakiau, ką norėjau“, - kalbėjo Londono meras.

Šiuo metu Londono meras išvykęs šešių dienų komandiruotei į Kiniją. Ir jis tikrai moka į save atkreipti dėmesį. B. Johnsonas taip pat tvirtina, jog Londonas – „už Kinijos ribų esantis miestas, kuriame studentų iš Kinijos daugiausia visame pasaulyje“.

Kaip reikiant įsijautęs į H. Poterio temą, Londono metas paklausė studentų, kur jaunasis burtininkas laukdavo traukinio į mokyklą.

„King‘s Cross“ stotyje, visiškai teisingai. O kur ji yra? O gi Londone“, - išdidžiai pasakojo Londono meras.

„Kur Haris Poteris perka uniformą, burtininko lazdelę ir kitas reikalingas daiktus, knygas? Manau, jog „Diagon Alley“. O ji juk Londone. Kur veikia Magijos ministerija? Londone“, - nesiliovė Jungtinės Karalystės sostinės meras.

Į Pekiną kartu su B. Johnsonu taip pat išvyko ir kancleris George’as Osborne’as, kuris kartu su Londono metu ant pakylos sakė bendrą kalbą. Studentams jis sakė, jog į Jungtinę Karalystę studijuoti gali atvykti neribotas skaičius jaunuolių – jokių apribojimų nėra.

„Jungtinėje Karalystėje šiuo metu studijuoja apie 130 tūkst. tokių jaunų žmonių kaip jūs. Norime jūsų pas mus matyti dar daugiau. Noriu, kad šį kvietimą suprastumėte tiek jūs, tiek visa Kinija. Nėra jokių apribojimų, kiek kinų gali atvykti studijuoti į Jungtinę Karalystę“, - teigia kancleris.