Tokią nuomonę interviu Lenkijos dienraščiui „Dziennik Gazeta Prawna“ išsakė Lenkijos karinės kontržvalgybos tarnybos (SKW) vadovas Jarosławas Stróżykas, praneša „Ukrinform“.

SKW vadovo teigimu, niekas negali nurodyti, kada Rusija gali imtis agresijos prieš Lenkiją, o visos išsamios informacijos neturinčių ekspertų grupių prognozės yra viso labo grindžiamos prielaidomis.

„Savaime suprantama, V. Putinas jau yra pasirengęs kokiai nors nedidelei operacijai prieš vieną iš Baltijos valstybių, pavyzdžiui, garsiojoje Narvoje ar vienoje iš Švedijos salų“, – sakė J. Stróżykas.

Lenkijos karinės kontržvalgybos vadovo vertinimu, „tai V. Putino ketinimų klausimas, tačiau tai, ką visi Vakarai kartu daro Ukrainai padėti, rodo jam, kad jei būtų užpulta NATO, Vakarų reakcija būtų dar galingesnė“.

J. Stróżykas teigiamai atsiliepė apie buvusios Lenkijos Vyriausybės veiksmus perkant ginkluotę. Jis atkreipė dėmesį, kad, nors tai darant neapsieita be gaišaties, Lenkijos galimybės apsiginti nuo agresoriaus auga.

Pranešama, kad Europos žvalgybos tarnybos yra perspėjusios savo šalių vyriausybes, jog Rusija visame žemyne aktyviai planuoja sabotažo veiksmus, tokius kaip sprogdinimai, padegimai ir infrastruktūros gadinimas, – šie veiksmai būtų vykdomi tiesiogiai arba per parankinius, per daug nesirūpinant dėl civilių aukų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)