„Yra kiekvieno dokumento įrašai, ypač įslaptintų dokumentų, – penktadienį per visuomeninį radiją sakė P. Muelleris. „Negalima jų paprasčiausiai ištrinti, kaip opozicijos nariai tikriausiai matė filmuose“, - sakė jis.

Per spalio 15 d. vykusius visuotinius rinkimus opozicijai laimėjus daugumą vietų parlamente, Lenkija laukia naujos vyriausybės. Kol ji dar nesudaryta, kai kurie opozicinių partijų politikai kelia klausimus dėl valdžios perdavimo po aštuonerių konservatorių „Vieningosios dešinės“ koalicijos valdymo metų.

„Gynybos ministerijoje ir kariuomenėje prasidėjo pavojingas dokumentų naikinimas“, – ketvirtadienį radijui sakė Naujosios kairės politikas Krzysztofas Gawkowskis. „Taip pat buvau informuotas, kad valymas vykdomas Teisingumo ministerijos archyve bei kažkas perkelta iš apygardos prokuratūrų į Nacionalinę prokuratūrą“, - sakė jis.

Tačiau P. Muelleris pabrėžė, jog „kiekvienas dokumentas turi savo numerį ir jo negalima tiesiog ištrinti, kaip teigia šie žmonės“.

„Tikriausiai jie tai matė filmuose, – tęsė jis. – Šie dokumentai saugomi įvairaus tipo saugyklose. Tas pats pasakytina ir apie ministerijų elektroninius dokumentus, jie įrašomi į EZD (elektroninio dokumentų valdymo sistemą) ir kitas elektronines sistemas. Yra įrašai apie kiekvieną sukurtą dokumentą, su kuo jis susijęs ir panašiai Tokių dalykų tiesiog nebūna“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)