Lenkijos ūkininkų susivienijimas „Oszukana Wieś“ („Apgautas kaimas“) praėjusią savaitę su vyriausybe susitarė, kad bus įvykdyta 11 jų reikalavimų, tarp kurių – pasienio kontrolės griežtinimas, kompensacijų mokėjimas ir lengvatinių kreditų teikimas.

Bet pirmadienį ūkininkai pareiškė, kad nė vienas iš punktų taip ir nebuvo įgyvendintas.

„Didelė dalis prekių toliau važiuoja be patikros. Geriausiu atvejų tikrinamas tik kas antras vagonas. Mes matome, kad niekas nepasikeitė. Kodėl (žemės ūkio) ministras suteikė vilties, melavo žmonėms?“ – piktinosi protestų organizatorius Wiesławas Grynas.

„Kaip buvo vežami per sieną ukrainietiški grūdai, taip jie vežami ir dabar. Netgi dar greičiau. Kad tuo įsitikintum, pakanka nuvažiuoti į Hrubešovą ar Dorohuską“, - pritarė jam kitas susivienijimo atstovas Marcinas Sobczukas.

Todėl antradienį ūkininkai atnaujins protestus pasienio miesto Hrubešovo apylinkėse ir neatmeta, kad gali surengti akcijų trečiadienį per V. Zelenskio vizitą į Lenkiją.

Praėjusią savaitę Rumunijos ir Lenkijos premjerai pranešė prašysią Europos Komisiją parengti mechanizmus, kurie padėtų kontroliuoti grūdų eksportą iš Ukrainos ir išvengti kainų dempingo, darančio žalą vietos ūkininkams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją